Att tänka på inför er kommande visningsresa . . . 

Vad behöver jag ta reda på!
  • Vilket område föredrar ni?
  • Vilken typ av fastighet söker ni?, lägenhet, radhus, villa, lanthus?
  • Hur många sovrum och badrum är ni i behov av?
  • Föredrar ni privat eller gemensam pool?
  • Föredrar ni helst markplan, en bit upp, eller takterrass?
  • Vad är syftet till ert köp, semesterbostad, investering, eller ett kommande permanent boende?
  • Hur mycket har ni för avsikt att investera, inklusive skatt och avgifter (13%)?
  • Har ni redan ordnat med er finansiering, eller vill ni ansöka om Spanskt lån?
  • Har ni för avsikt att handla redan under denna resa, eller behöver ni sälja något innan?
Vad är en visningsresa?

När du åker på en FASTIGHETSVISNING med oss, så ger vi er ett personligt anpassat program och i möjligaste mån på Svenska. Vi visar er de objekt ni har visat intresse för, inom er budget, samt förklarar hur ett fastighetsköp går till och vad man bör tänka på.

Vår FASTIGHETSVISNING är utformad för att vara avslappnade och upplysande, för att ni ska känna er trygga. Vi råder alltid våra kunder att ta den tid de behöver för att bestämma sig, det är ett mycket viktigt beslut som inte bör jäktas fram. Dock ska man vara förberedd ekonomiskt, att kunna ev. reservera den fastighet som man har för avsikt att handla, att ingen annan hinner köpa fastigheten, under tiden man åker hem och ordnar ekonomin mm.

Går det att boka en visning på en och samma dag?

Våra mäklare föredrar att få några dagar på sig att planera sina visningar! Kommer man i anslutning till en helg så är tiden begränsad då söndagar är stängt

Går det bra att vi bara bokar oss för en "endagsvisning" ?

Endagsvisning är ett mycket effektivt sätt att söka bostad. Vi kommer att ge Er en professionell presentation av våra fastigheter som ligger inom ramen för Era önskemål och budget. Ni kan sedan komplettera extra dagar helt kostnadsfritt. Om Ni är seriöst intresserad av att köpa en fastighet, är detta ett av de mest effektiva sätten att hitta den perfekta fastigheten, i rätt område och till rätt pris under en kort period.

Kommer det finnas tillräckligt med tid för oss att hitta vad vi söker efter under 2-3 dagar?

Säkert! - Antagligen mer än Ni förväntar er. Som Ni säkert vet från husjakt i Sverige, kan det ta ett "ögonblick" att känna av om Ni gillar en fastighet eller inte! Mycket kommer att bero på om Ni gillar området. Vi kommer att visa Er olika områden och fastigheter som ligger inom er tilltänkta budget som Ni har anget för oss.

Kan ni boka boende eller hotell till oss?

Vi kan preliminärboka hotell, men ibland måste ni själva boka hotellet då bokningen görs via kreditkort.

Kan vi boka en visningsresa trots att man inte är säker att handla just denna gång?

Givetvis! - Det är viktigt att ni får en trygg vägledning tidigt i ert husletande. 

Kommer jag förlora min deposition om jag väljer att avstå från affären ?

Ja! Om inget annat är angivet i avtalet så tilldelad säljaren depositionen eller handpenningen om köparen backar ur fastighetsaffären.

När vi har hittat den fastighet som vi önskar oss, vad gör vi sen?

Då är det dax att reservera din tilltänkta fastighet genom att betala er deposition på 3000 - 6000€ beroende på fastighetens värde. Detta är för att säkra ditt fastighetsköp så ingen annan mäklare hinner sälja fastigheten medan du åker hem för att ordna din ekonomi. Ett köpeavtal kommer skapas, där det klart och tydligt ska visa när kommande betalningar ska erläggas. Ett depositionsavtal gäller i regel en månad, om ingent annat är angivet i avtalet.

Detta bör ge er god tid, inför ert möte hos notarien för påskraft av lagfart. För att ett köp av fastighet överhuvud taget ska vara möjligt så måste ni ansöka om ett NIE nr (ett spanskt skatte nr), som mäklaren kan hjälpa er med. För att spara tid, rekommenderar vi att ni tar med 2st passbilder/person i färg med vit bakgrund, för dem som ska närvara på lagfarten.

Har du frågor eller önskemål?

Fyll i formuläret nedan inkl dina önskemål så återkommer vi till dig inom kort per telefon eller via e-post.