Bostäder i Benidorm på Costa Blanca

När du ska köpa hus, radhus eller lägenhet i Benidorm är det bra att känna till områdena i Costa Blanca. Här beskriver vi de områden som passar er bäst när ni ska köpa bostad. Du hittar även några förslag från våra Svensk talande mäklare, allt från lägenheter, radhus och villa, till salu i Benidorm.

Benidorm
140 km från Valencia och km från Alicante ligger Costa Blancas turist huvudstad, Benidorm. För att resa till Benidorm kan man flyga till antingen Alicantes eller Valencias internationella flygplats. Benidorm är en unik plats med otroliga utsikter vart man än vänder. Sin underbara natur skyddar staden och sina moderna skyskrapor som gör staden så känd.

Sitt strategiska läge, skyddad av berg och med söderläge, gör att Benidorm har ett mikroklimat med höga temperaturer hela året runt.

Benidorm består av 71.000 invånare och besöks av mer än 3 miljoner turister varje år. Benidorms gyllene sand stränder är bland de bästa i Europa. Mitt i staden hittar man, Playa de Levante, den mest kända och livliga stranden, men för lite avkoppling finns det den mysig och lugna stranden, Poniente, också belägen mitt i staden.

Benidorms stränder skryter av att ha turkos kristallklart vatten med en behaglig temperatur året runt. Benidorms imponerande strandpromenad är varierande och moder och framför en oerhört trevlig stämning. Stränderna som skiljs av den lilla hamnen, är kända internationellt för sin skönhet och kvalitet och erbjuder ett brett utbud av vattensporter.

Det gamla slottet, känt som Balcón del Mediterráneo, ger en hisnande utsikt över Benidorm. Utan tvekan så är Benidorms skyskrapor det mest karakteristiska av staden. Ett exempel är Europas högsta hotell, beläget i centrala Benidorm. Utsikten från hotellets terrass är oerhört imponerande och måste ses under sitt besök i staden.

Benidorm erbjuder också resenärer en mängd olika semesterhus, här kan man hittar något för alla smaker. Staden har mycket att erbjuda resenärer: livliga barer och restauranger, nöjes och vatten parker, och sol och bad.

Benidorm är en pulserande och livlig destination året runt både dag och natt.