Bostäder i Cabo Roig på Costa Blanca

 

När du ska köpa hus, radhus eller lägenhet i Cabo Roig är det bra att känna till områdena i Costa Blanca. Här beskriver vi de områden som passar er bäst när ni ska köpa bostad. Du hittar även några förslag från våra Svensk talande mäklare, allt från lägenheter, radhus och villa, till salu i Cabo Roig.

Metropolitiska Cabo Roig anses vara södra Costa Blancas juvel, känd för sina sandstränder, fina villor och natursköna promenadsträckor längs Medelhavskusten. Det torra klimatet, är ett av de hälsosammaste i hela världen, med över 300 soldagar och en medeltemperatur på 20 º grader. Stadens befolkning ligger på cirka 78.000 invånare. Cabo Roig får en stor tillströmning av turister under sommartiden då utlänningar och spanjorer bor och njuter av livet i den trevliga staden. De viktigaste stränderna Cala Caleta och Cala Capitan har utmärkelsen av Blå Flagg för dess skönhet, miljövård, service och säkerhet.

Cabo Roig erbjuder ett omfattande promenadstråk för att njuta av landskapet och de storslagna utsikterna över Medelhavet, från Torrevieja till La Manga. Det stora utbudet av kvalitativa restauranger och barer är ett utmärkta både nere vid stranden samt i stadens hamn.

Torre Vigía de Cabo Roig, dominerar stadens hamn, ett nytt renoverat område, idealiskt för att njuta av den fridfulla maritima miljön. Under de senaste åren har det byggts många olika bostadsområden med olika typer av fastigheter, allt från lyxvillor med utsökta havsutsikter till större turistkomplex med stora utbud av restauranger och anläggningar för turisterna.  Längs stadens huvudgata hittar man ett brett utbud av internationella restauranger för alla smaker.

Cabo Roig är ett vackert medelhavs hörn som kombinera vackra landskap med roliga aktiviteter för en underhållande semester.