Bostäder i El Campello på Costa Blanca

När du ska köpa hus, radhus eller lägenhet i El Campello är det bra att känna till områdena i Costa Blanca. Här beskriver vi de områden som passar er bäst när ni ska köpa bostad. Du hittar även några förslag från våra Svensk talande mäklare, allt från lägenheter, radhus och villa, till salu i El Campello.

El Campello är en liten vacker by som vuxit och ännu växer. Endast 20 minuter norr om Alicante, även tillgängligt via TRAM tåget, gör att det blivit en populär förort till Alicantehuvudstaden. Här finns en flitig fiskeflotta som erbjuder färsk fisk dagligen på marknaden. Det fantastiska tornet som tittar ut över hamnen byggdes av Berbiska pirater och varnade med röksignaler när fiender var i antåg. El Campello har gjort sig kända på sitt firande av den traditionella fiestan "Morer och Kristna" (moros y cristianos).

Andra sevärdheter är bl.a de arkeologiska utgrävningarna i La Isleta, intill hamnen. Där har hittats föremål som tros komma från 3000 f.Kr. Man kan också se de gamla romerska fiskfabriker.

El Campello, Kommunikation
20 minuter med TRAM-tåget från Alicante, eller med bil längs N332.

Närservice
Restauranger, barer, småbutiker, matbutiker, turistinformation, apotek, vårdcentral m.m.