Bostäder i La Marina på Costa Blanca

När du ska köpa hus, radhus eller lägenhet i La Marina är det bra att känna till områdena i Costa Blanca. Här beskriver vi de områden som passar er bäst när ni ska köpa bostad. Du hittar även några förslag från våra Svensk talande mäklare, allt från lägenheter, radhus och villa, till salu i La Marina.

La Marina har en huvudgata utmed havet där du hittar ett stort utbud av affärer, banker, restauranger och serviceinrättningar. Självklart finns det även ett traditionellt litet torg vid kyrkan. För den historieintresserade rekommenderas det arkeologiska museet i San Fulgencio. Där visas gamla fynd, som till exempel redskap som användes i hem och jordbruk samt hur man begravde sina döda. Om du vill ta del av områdets mer dramatiska historia kan du besöka den gamla piratön Tabarca. Båtar går från Santa Pola en kort bilfärd bort. Om du vill koppla av utomhus är möjligheterna oändliga; närheten till naturen är påtaglig i hela området. Det finns gott om cykelvägar som tar dig till Guardamar eller ut på landet, mot havet eller längs floden Rio de Segura.

Vid havet i La Marina finns en stor och fin camping med vattenpark och andra fina anläggningar där familjen kan roa sig. Avslutningsvis så firar La Marina och San Fulgencio både nationella och lokala fiestor, precis om andra spanska orter. Det är även en marknad i området på lördagar. Underbart! På den långa stranden i La Marina kan ni njuta av gyllengul sand och sanddyner så långt ögat kan nå. Stranden är lång och du kan gå hela vägen till Guardamar och vidare mot La Mata, en vacker promenad på cirka 2,5 timmar. Stranden är mycket barnvänlig och bekväm, utan stenar. Under april till oktober finns Chiringuitos (små strandbarer) och badvakter på plats. Under den tiden städas stranden dagligen. Här finns även en stor restaurang som är öppen under sommarhalvåret. Parasoll och solstolar finns till uthyrning, men tack vare att stranden är stor är det lätt att hitta ett utrymme för sig själv.

La Marina är rent och snyggt och här finns nästan bara villor och radhus. Många av dem har en fin utsikt över området och havet. Själva bostadsområdet i La Marina har flera små centrum där du hittar ett stort urval av restauranger och service. Det är många invånare som bor permanent i området, men många av bostäderna används självklart av semestrande från olika länder. La Marina tillhör San Fulgencio och ligger bara 20 minuter med bil från Alicante flygplats. Orternas historia sträcker sig tillbaka till 1729, då Kardinal Belluga beordrade de fattiga bönderna att dränera våtområdet för att skapa ett bördigt område. La Marina har en äldre, ursprunglig del och en nyare del. De äldre delarna ligger närmast havet och den drygt två kilometer långa sandstranden. För att komma dit passerar du fina pinjeskogar. Den nyare delen ligger högt och fint belägen närmare staden San Fulgencio.