Bostäder i La Mata på Costa Blanca

När du ska köpa hus, radhus eller lägenhet i La Mata är det bra att känna till områdena i Costa Blanca. Här beskriver vi de områden som passar er bäst när ni ska köpa bostad. Du hittar även några förslag från våra Svensk talande mäklare, allt från lägenheter, radhus och villa, till salu i La Mata.

La Mata, är på den soliga östra delen av Spanien , som kallas Costa Blanca , halvvägs mellan Alicante och Murcia. I själva verket är La Mata ca 35 minuters bilfärd från Alicante flygplats och Murcia flygplats. En idealisk plats för en semester i Spanien . Byn La Mata är en typisk Spansk by med långa sandstränder. Den har också en utmärkt gatumarknad, varje onsdag morgon. Här finner du många trevliga barer, butiker och restauranger såväl som apotek och banker. När du besöker La Mata på din semester, så kommer du få erfara några fantastiska solnedgångar som saknar motstycke. Här har många valt att övervintra och gå längs med de vita stränderna, oavsett väder. 

La Mata hittar du inga skyskrapor eller semesterhotell med lekar som partar från morgon till kväll. La Mata är inriktad mot familjer och par, varför ni inte hittar något stökigt nattliv.

La Mata är omgivet av en stor och vacker saltvattensjö som bildar "Salinas de la Mata" och är officiellt ett spanskt naturreservat. Dessa sjöar lockar ett stort antal fågelliv till glädje för många ornitologer.

Koncentrationen av salt och temperaturen i detta område är särskilt hälsosamt med dess mikroklimat, som rekommenderas av läkare för sina goda egenskaper. Bada i saltlaguner blir också populärt för många av medicinska skäl. Klimatet i La Mata gör det till en idealisk plats för åretrunt fritidsaktiviteter. Du har hittat rätt om du längtan efter långa promenader, cykelturer och inte minst en trevlig golfrunda.