Bostäder i Villamartin på Costa Blanca

 

När du ska köpa hus, radhus eller lägenhet i Villamartin är det bra att känna till områdena i Costa Blanca. Här beskriver vi de områden som passar er bäst när ni ska köpa bostad. Du hittar även några förslag från våra Svensk talande mäklare, allt från lägenheter, radhus och villa, till salu i Villamartin.

Villamartin ligger alldeles efter La Zenia och mellan Playa Flamenca och Campoamor. Det är ett område där du har nära till allt: strand, golf, barer, restauranger, butiker och ett av Spaniens största köpcenter La Zenia Boulevard. Här ligger många fina och gröna bostadsområden endast tio minuter från kusten. Området är verkligen perfekt för barnfamiljer oavsett om det är för semesterfirande och eller för att bo året runt. Här blandas många olika nationaliteter.

Badmöjligheterna i Villamartin, varierar från La Mosca, Playa Flamenca, La Zenia, Cala Capitan och Cabo Roig har alla underbara sandstränder som tillhör kommunen Orihuela Costa. Här finns alla faciliteter du behöver för en lång dag på stranden: badvakter, kiosker, toaletter och barer. Stränderna är märkta med blå flagg, en europeisk standard som innebär att de uppfyller ett antal kriterier som rör vattenkvalitet, säkerhet, service och miljö. Sträckan har också en otroligt vacker strandpromenad med cykelvägar som du kan njuta av, bland annat för att nå småbåtshamnen i Cabo Raig.

I Villamartin finns mycket att se, göra och uppleva. Vare sig du vill cykla, promenera, ta en shoppingrunda, njuta av en stund på terrasserna i Villamartin Plaza eller spela golf, så har du alla möjligheter. Särskilt för golfare är Villamartin ett paradis! Här finns Villamartins egna golfbana och inom en radie av några mil finner du andra populära banor som Campoamor, Las Ramblas och Colinas de Campoamor.

I hjärtat av Villamartin ligger den välkända Villamartin Plaza. Där hittar du ett stort utbud av restauranger, pubar, butiker och banker. På senare år har området vuxit och numera hittar man även flera kommersiella center med småbutiker och livsmedelsaffärer där man kan handla svenska och internationella produkter. Det har även tillkommit flera pubar och restauranger som passar alla smaker.

Villamartin ligger bra till, cirka 50 minuter från Alicante flygplats. Buss går från Villamartin Plaza året runt, bland annat till stränderna och till Torrevieja.